preem_kontor_3

Kontor Preem

En tegelröd byggnad med fönsterband i fem våningsplan blev resultatet efter att vi skissat på olika lösningar för att bygga till ett stort kontor på Preems område. Utmaningen var att få den nya kontorsbyggnaden att kännas självklar tillsammans med de tidstypiska befintliga 70-talsbyggnaderna i korrugerad orange plåt.

Byggnaden fick en tydlig avslutning genom att vi placerade inglasade pausrum ytterst på varje våningsplan. Härifrån är utsikten över Brofjorden vidunderlig. Mellan kontoren och pausrummen har vi samlat teknikutrymmen, trapphus och toaletter i en kraftigt markerad vertikal volym. Varje våningsplan är inrett för att flexibelt kunna växla mellan kontorslandskap och cellkontor efter behov. Ytskikten och ventilations- och elinstallationerna är anpassade för att innerväggarna ska vara lätta att flytta.

 

Fakta Preem
Nybyggnad kontor, 3 000 kvm
Byggår: 2008
Beställare: Preem AB
Ort: Lysekil

 

Foto: Rune Andersson