akzo-exterior_1

Kontor AkzoNobel

Husets arkitektur stärker varumärket genom en utformning som förmedlar den internationella inriktning som hyresgästen och den petrokemiska industrin representerar. Den yttre fasaden mot sydväst i glas och aluminium ger en hård och skyddande yta, medan innergårdens terrakottafärgade fasad förmedlar en varm och välkomnande känsla. Mats & Arne Arkitektkontor är både stolta och glada över uppdraget att rita AkzoNobels kontorsbyggnad vid infarten till Stenungsund – ortens landmärke.

Även tomtens storlek och form bidrar till den runda utformningen. Ambitionen har varit att få en helhet i alla delar – från arkitektur, konstruktion och klimat, till inredning, landskapsarkitektur och konst som samspelar med huset. I allt finns en tanke på dem som jobbar i huset, att de har en god arbetsmiljö som skapar arbetslust.

AkzoNobel-huset tilldelades Stenungsunds byggnadspris 2005.

Fakta
Nybyggnad, 10 000 kvm
Byggår: 2004–2005
Ort: Stenungsund
Fastighetsägare: Nösnäs Strand Fastighets AB

Se fler kontor här!