moa_huset_1

Vårt förra kontor vid Badhustorget

1996 blev Mats & Arne Arkitektkontor ägare till det gamla varmbadhuset i Stenungsund. Huset byggdes 1920. Vår målsättning var att bygga om huset till ett kontor som skapar arbetslust. Människor påverkas i hög grad av sin arbetsmiljö och hur den fysiska arbetsmiljön är utformad.

Vi valde naturliga material som trä, sten och limfärger. Några viktiga faktorer som har byggts in i huset är ventilationssystemet som startar när det behövs, ergonomiskt utformade arbetsplatser, rätt ljussättning och avskärmning från elektriska fält. Det ger en tyst och behaglig arbetsmiljö.

Fasaderna är träpanel målade med linoljefärg i en ljus vit ton, fönstren är i originalstil och målade med linoljefärg i grå ton. Takteglet är original. Taklyftet är ett nygammalt inslag och ger ljus till övre våningen. Formen på taklyftet är inspirerat av takformen på ingången till lastutrymmen på äldre båtar och det slangtorn som en gång i tiden fanns då huset var brandstation.

Idag är huset ett konstgalleri. Vi på Mats & Arne Arkitektkontor har byggt och flyttat in i ett nytt klimatsmart kontor på gatan mitt emot.

Fakta Kontor Badhustorget 
Ombyggnad, 158 kvm
Byggår: 1996–97
Beställare: Mats & Arne Arkitektkontor AB
Ort: Stenungsund