Villa Wärnbring

På Klädesholmen utanför Tjörn, längst ut vid västerhavet, köpte Mats Wärnbring en tomt 2003 för att bygga ett bostadshus. Vi fick förtroendet att rita en byggnad och ta vara på det fantastiska läget och samtidigt anpassa byggnaden till befintlig bebyggelse. Byggnadens volym, storlek och material är reglerat i en detaljplan.

Husets fasad har stående träpanel i tre olika dimensioner. Fönstren är placerade runt hörn för att ta vara på utsikten mot havet som sträcker sig från norr till söder. Havet, ljuset och det karga landskapet har inspirerat till inredningens få och naturliga material som åldras vackert. Väggarna är vita, vissa fondväggar är i vitsåpad ask. Golven är i kalksten och vitsåpad ask.

Den öppna planlösningen skapar många platser för utsikt mot havet som alltid skiftar i karaktär. Sovrummen ligger mot öster för att inte störa sömnen för mycket när det blåser hårt från väster.

Fakta
Nybyggnad
Byggår 2008
Beställare: Mats Wärnbring
Ort: Klädesholmen, Tjörn

#utsikt #havsnära #väderutsatt #träpanel #inredning #vitsåpad