villa_knuts_1

Villa Knuts

Att förverkliga familjens ambitioner att bygga ett modernt boende samtidigt som det skulle anpassas till Stenungsöns genuina sekelskiftesmiljö var en spännande och utmanande balansgång. Karaktären på huset är anpassat till omgivningen medan detaljer och materialval är anpassat till modern teknik för minimalt underhåll, både in- och utvändigt. En grind från gatan omsluten av gärdesgårdar ramar in trädgården mot entrén. Från biluppställningsplatsens grusade plan framför garaget nås grovingången. Murarna på trädgårdssidan är terrasserade ner mot badhuset som placerats ytterst på bryggan. Husets anpassning till tomtens kala klippor, befintliga murar och uppväxta furor var väl avvägda beslut.

 

Fakta Villa Knuts
Nybyggnad villa, 350 kvm
Byggår: 1997-98
Beställare: Ingrid och Per Knuts
Ort: Stenungsund

Villa Knuts tilldelades Stenungsunds byggnadspris 1998.