God Jul & Gott Nytt År

2017-12-18

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar vi er alla! Vi vill också passa på att tacka för ett gott samarbete under året. Även i år ger vi en gåva till UNICEF till förmån för barn i katastrofer.

 

Nya medarbetare

2017-11-26

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna till oss! Under hösten har Gunnel, Jimmie, Marcus och Lars (Lars är inte med på bilden) börjat hos oss. Gunnel är byggnadsingenjör, Jimmie är arkitekt, Marcus är byggnadsutformare och Lars är arkitektpraktikant.

Invigning av nytt LSS-boende på Tjörn

2017-11-19

I början av november invigdes det nya LSS-boendet på Tjörn som vi på Mats & Arne Arkitektkontor har ritat på uppdrag av Tjörns Bostads AB. Tjörns kommun hyr byggnaden som rymmer 6 st lägenheter, gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen. Boendet är bemannat dygnet runt.

Vi tycker att byggnaden har blivit fantastiskt fin. Vi gratulerar alla medverkande och hoppas att både boende och personal ska trivas.

Radhusliv i Laröd

2017-09-11

Nu har de boende flyttat in i de 17 radhusen som vi på Mats & Arne Arkitektkontor har ritat på uppdrag av Wallenstam. Husen ligger i havsnära Laröd i utkanten av Helsingborg.

Mer om radhusen här!

Kulturmiljöunderlag för Gårda

2017-09-06

Mats & Arne Arkitektkontor har nu inlett arbetet med att på uppdrag av Stadsbyggnadskontoret i Göteborg göra ett kulturmiljöunderlag för Gårda. Kulturmiljöunderlaget, som görs i programskedet, är tänkt att belysa kvaliteter och karaktärsdrag i detta komplexa och spännande område som präglas av såväl landshövdingehus som äldre tiders industriarkitektur och det sena 1900-talets infrastrukturplanering.

Lyssna på Husesyn

2017-07-10

Ulla Skoog älskar gamla vackra fönster (lika mycket som hon avskyr när man byter ut dem mot nya standardiserade, fula och ofta mycket sämre fönster.) Hon blev intresserad av de vackra fönstren på Vasagatan 33 och då Kristina och Su från Mats & Arne Arkitektkontor varit med i renoveringsarbetet av byggnaden på uppdrag av Wallenstam, fick de tillfälle att delta i ett av avsnitten av Husesyn som Ulla nu kör i P1. Lyssna 14 juli kl 14:30 med repris lördag 15 juli kl 10:03, och du kan också lyssna i efterhand och ladda ner programmet här. Producent är Urban Björstadius.

Läs mer om vårt uppdrag på Vasagatan 33 här.

Nybyggnad i Lysekil

2017-06-16

Bygget av 16 st bostadrätter på Flaggatan i Lysekil är igång. Vi på Mats & Arne Arkitektkontor har ritat två hus med olika karaktärer, ett i traditionell stil som ansluter till omgivningen och ett modernare.

Läs mer om Flaggatan här!

Dyröns skola ombyggd till bostadsrätter

2017-05-10

Sedan 1:a maj har det åter blivit liv och rörelse i Dyröns skola – om än i ny form! Ägarna av de 11 bostadsrätterna har börjat flyttat in i den ombyggda skolan. Mats & Arne Arkitektkontor har ritat ombyggnaden och hoppas att de nyinflyttade ska trivas gott i sina hem.

Läs mer om ombyggnaden här.

Kv Utkiken i Hunnebostrand

2017-03-24

Igår tog några av oss på Mats & Arne Arkitektkontor en tur till Hunnebostrand för att titta på Kv Utkiken som börjar bli klart. Vårsolen gav oss en hint om hur fint de som flyttar in kommer att få det i sina ljusa lägenheter. Huset ligger högt och har fantastisk utsikt över skärgårdssamhället och havet utanför.

Mer om Kv Utkiken här!