P-anläggningarna Intendenten och Palissaden, Kungälv

2018-10-23

Snart är P-anläggningen Intendenten i Kongahälla, Kungälv, redo för invigning! Med sin träfasad som böljar runt stommen utgör den ett välkomnande intryck till staden, i hörnet av Marstrandsvägen och Uddevallavägen.
P-anläggning Palissaden, även den i Kongahälla, färdigställdes 2017.

 

Snart inflyttning i nya studentbostäder i Norra Guldheden

2018-10-07

På Reutersgatan i Norra Guldheden i Göteborg börjar studentbostäderna bli inflyttningsklara. Byggnaden har 7 våningsplan med sammanlagt 40 st yteffektiva lägenheter om 25 kvm. Tvättstuga på entréplanet, gemensam balkong på varje bostadsplan. Cykelgarage i källarplan samt lägenhetsförråd på vindsplanet.

Byggherre: SGS Studentbostäder
Totalentreprenör: Majviks Bygg AB

Vill du jobba hos oss?

2018-10-07

Hos oss får du möjlighet att utvecklas! Vi erbjuder en spännande arbetsplats, antingen mitt i stan i Göteborg eller vid havet i Stenungsund.

Många bostads- och industriprojekt är på gång och vi behöver fler arkitekter och byggnadsingenjörer till våra kontor i Göteborg och Stenungsund.

Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet och ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i AutoCAD Revit. Som person är du ansvarstagande och samverkande.

Välkommen med din ansökan! Skicka in ditt CV och ansökan senast 27/10 till arne@matsoarne.se eller mats@matsoarne.se, skriv ”Arkitekt” eller ”Byggnadsingenjör” i ämnesraden.
Rekryteringen pågår löpande.

”En härlig plats att bo på och ett lyft för hela Skärhamn”

2018-08-21

Tänk att kliva ut på balkongen och ta in utsikten tillsammans med morgonkaffet. Eller att kila ner till båten och vara ute på fisketur inom några minuter. Helt underbart och alldeles unikt!

Nu väcker vi Malagakajen ur sin långa sömn. Vi förenar nytänkande lösningar med respekt för historien; husens fasader får Skärhamns traditionella kulörer och format med en tusch av internationella strömmningar. Vi är stolta över att få skapa bostäder som gör att hela Skärhamn växer, lyfter och blir ännu bättre.

Vår vision för Kajen är en mötesplats dit alla är välkomna. Det är en spännande resa. Nu startar första etappen på Kajen med de tre olika karaktärerna; Kajhusen, Klipphusen och Pirhusen!

www.kajenskarhamn.se

Läs mer om projektet här.

Artikel_14 aug_Lokaltidningen

s.gif

Nya medarbetare

2017-11-26

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna till oss! Under hösten har Gunnel, Jimmie, Marcus och Lars (Lars är inte med på bilden) börjat hos oss. Gunnel är byggnadsingenjör, Jimmie är arkitekt, Marcus är byggnadsutformare och Lars är arkitektpraktikant.

Invigning av nytt LSS-boende på Tjörn

2017-11-19

I början av november invigdes det nya LSS-boendet på Tjörn som vi på Mats & Arne Arkitektkontor har ritat på uppdrag av Tjörns Bostads AB. Tjörns kommun hyr byggnaden som rymmer 6 st lägenheter, gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen. Boendet är bemannat dygnet runt.

Vi tycker att byggnaden har blivit fantastiskt fin. Vi gratulerar alla medverkande och hoppas att både boende och personal ska trivas.

Radhusliv i Laröd

2017-09-11

Nu har de boende flyttat in i de 17 radhusen som vi på Mats & Arne Arkitektkontor har ritat på uppdrag av Wallenstam. Husen ligger i havsnära Laröd i utkanten av Helsingborg.

Mer om radhusen här!

Kulturmiljöunderlag för Gårda

2017-09-06

Mats & Arne Arkitektkontor har nu inlett arbetet med att på uppdrag av Stadsbyggnadskontoret i Göteborg göra ett kulturmiljöunderlag för Gårda. Kulturmiljöunderlaget, som görs i programskedet, är tänkt att belysa kvaliteter och karaktärsdrag i detta komplexa och spännande område som präglas av såväl landshövdingehus som äldre tiders industriarkitektur och det sena 1900-talets infrastrukturplanering.

Lyssna på Husesyn

2017-07-10

Ulla Skoog älskar gamla vackra fönster (lika mycket som hon avskyr när man byter ut dem mot nya standardiserade, fula och ofta mycket sämre fönster.) Hon blev intresserad av de vackra fönstren på Vasagatan 33 och då Kristina och Su från Mats & Arne Arkitektkontor varit med i renoveringsarbetet av byggnaden på uppdrag av Wallenstam, fick de tillfälle att delta i ett av avsnitten av Husesyn som Ulla nu kör i P1. Lyssna 14 juli kl 14:30 med repris lördag 15 juli kl 10:03, och du kan också lyssna i efterhand och ladda ner programmet här. Producent är Urban Björstadius.

Läs mer om vårt uppdrag på Vasagatan 33 här.